_maandag 09 november 2015: 11.25 uur
GRAK POSTER ONTWERPWEDSTRIJD ‘2015 alweer voorbij…? Heb ik iets gemist?’

Het Grafisch Atelier Kampen organiseert voor de eerste keer een ontwerpwedstrijd. Ben jij kunstenaar, ontwerper, tekenaar of graficus dan nodigen wij je uit om een poster te ontwerpen met als werktitel: ‘2015 alweer voorbij…? Heb ik iets gemist?’. Geïnspireerd op de boeken ‘Het aanzien van…’ waarin zowel wereldschokkende gebeurtenissen als regionaal nieuws aan de orde komen. We zijn op zoek naar ontwerpen die het jaar 2015, of een gebeurtenis in dat jaar, in een krachtig beeld samenvatten.

Belangrijke data:
9 november 2015: start ontwerpwedstrijd
1 januari 2016: uiterste inleverdatum ontwerp
9 januari 2016: bekendmaking winnaar

Spelregels:
Het ontwerp is in lagen gemaakt en opgeslagen zodat de winnende poster omgezet kan worden naar zeefdruk. Voor vragen hierover mail naar info@grafisch-atelier.nl.
Formaat ontwerp: 420 mm x 297 mm, resolutie: minimaal 300 dpi. Maak in je ontwerp gebruik van 3 primaire of secundaire kleuren.
Het originele bestand (resolutie minimaal 300 dpi) goed bewaren: dit origineel zullen wij bij je opvragen, mocht je het winnende ontwerp hebben gemaakt.
Inzendingen moeten uiterlijk op 1 januari 2016 binnen zijn. Over de inzendingen wordt niet gecorrespondeerd. Ingezonden werk (A4 print van het originele ontwerp) wordt niet teruggestuurd.
Door inzending verleen je toestemming voor publicatie op internet, sociale media en gebruik voor expositie.

Hoe aanleveren:
Maak een print van het originele ontwerp op A4 formaat, minimaal 200 grams papier, full colour en stuur deze op naar Hofstraat 78, 8261 BB Kampen. Noteer duidelijk op de achterkant van de print je naam, telefoonnummer, mailadres en website. Mail je ontwerp, in JPG-formaat met een resolutie van 72 dpi, naar info@grafisch-atelier.nl

Jury:
De winnaars worden gekozen door een onafhankelijke jury, die op een later tijdstip bekend wordt gemaakt.

Prijs:
De 1ste prijs is een zeefdruk van je ontwerp op A3 formaat, een Grakkie trofee en een prominente plek in de expositie.

Bekendmaking:
De bekendmaking van de winnaar en uitreiking van de GRAK-prijs vindt plaats op 9 januari 2016 tijdens onze Vriendendag. Genomineerden krijgen 4 dagen voor de uitreiking bericht. Het wordt op prijs gesteld dat de deelnemers aanwezig zijn op de Vriendendag. Op deze dag is er tevens een expositie ingericht met een selectie uit de inzendingen.

(links een voorbeeld van Eline van Lindenhuizen,
rechts een voorbeeld van Esther Bos)


ontwerpwedstrijd_elineontwerpwedstrijd_esther