uitnodiging_opendag_2017

 

_zaterdag 7 oktober 2017 14.00 uur
Open Dag 2017 & expositie van origine

Stichting Grafisch Atelier Kampen nodigt u uit om aanwezig te zijn bij de jaarlijkse open dag op zaterdag 7 oktober van 14 tot 17 uur. U kunt onder andere kijken naar verschillende drukdemonstraties onder het genot van een hapje en een drankje.

Die middag is tevens de presentatie van het kunstenaarsboek van origine om 15.30 uur. Van origine is een project van Paola de Bruijn en Sigrid Spier. De zestien prenten in het boek laten hun natuurlijke nieuwsgierigheid en hun denken over dat wat oorspronkelijk is zien in beeld en materiaal.

De expositie van origine is tot en met 28 oktober op afspraak te bezichtigen.

Meer informatie op:
www.vanorigine.nl


Hanzedagen

Zullen we walsen tijdens de Hanzedagen?

Vrijdag, zaterdag en zondag 16, 17 en 18 juni van 11.00 tot 18.00 uur

Tijdens de Hanzedagen zal Stichting Grafisch Atelier Kampen, samen met scholieren van het Almere College en Ichthus College uit Kampen, houtsnedes van groot formaat op spectaculaire wijze met zwaar geschut afdrukken. Het grafisch atelier wil de grafische kunst, die de stad rijk is, levend houden en een verdwijnend ambacht onder de aandacht brengen bij een groter publiek.

Nieuwsgierig geworden naar de ludieke manier waarop de prenten gemaakt zullen worden? Je bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op onze locatie aan de IJsselkade, ter hoogte van de synagoge, op vrijdag 16 juni en zaterdag 17 juni van 11.00 uur tot 18.00 uur en zondag 18 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur. Kom ons helpen met inkten en kies je favoriete afbeelding uit, welke ter plekke wordt afgedrukt en schaf zo een unieke prent of tas aan zodat je thuis nog kunt nagenieten van de Hanzedagen.

Benieuwd naar wat er nog meer te doen is op het gebied van grafiek in Kampen? Neem dan ook een kijkje in onze werkplaats, aan de Hofstraat 78, waar een demonstratie hoog- en diepdruk wordt gegeven door twee ervaren drukkers.

Graag tot ziens tijdens de Hanzedagen!


 

Bewaren

Bewaren


Masterclass etsen door Reinder Homan

Wat: masterclass Etsen
Locatie: GRAK, Hofstraat 78, Kampen
Wanneer: zaterdag 11 februari 2017
Duur: van 10.00 – 17.00 uur
Aantal deelnemers: min. 6 en max. 8 personen
Kosten: 100,00 euro per persoon, inclusief btw, koffie en thee, exclusief materialen.

Binnenkort komt de bekende etser Reinder Homan een masterclass etsen verzorgen in het Grafisch atelier Kampen.

Beheers je de etstechniek maar zou je graag nog wat verdieping in je werk aanbrengen? Of wil je meer leren van een zeer ervaren etser? Op zaterdag 11 februari zal Reinder Homan een toelichting geven op zijn werk en de etstechniek in het algemeen aan de hand van voorbeelden. Aansluitend gaan we aan het werk in het Grafisch Atelier en zal Reinder je de fijne kneepjes van het gefaseerd etsen leren.

Heb je belangstelling voor deze masterclass dan horen we dit graag.

Aanmelden of meer informatie.Uitnodiging Open dag en expositie Kékblauw

Uitnodiging expositie Kékblauw

_zaterdag 8 oktober 2016 15.00 uur
Expositie Kékblauw & Open dag

Stichting Grafisch Atelier Kampen nodigt u uit om aanwezig te zijn bij de opening van de expositie Kékblauw. We tonen grafisch werk geïnspireerd op ons bezoek aan Pápa, Hongarije, zusterstad van Kampen. De opening is op zaterdag 8 oktober om 15.00 uur.

Die middag is tevens onze jaarlijkse Open Dag van 14.00 tot 18.00 uur. Ook hier is iedereen natuurlijk van harte welkom!

De expositie is tot en met 29 oktober te bezichtigen van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 – 17.00 uur._zaterdag 12 december 2015: 15.00 uur
GRAK VRIENDENDAG

Op zaterdag 9 januari 2016 van 15.00 tot 21.00 uur luiden we het nieuwe jaar in bij Stichting Grafisch Atelier Kampen. We presenteren een unieke Koppermaandagprent en je kunt genieten van een mooi programma met o.a. een demonstratie, een lezing, een prijsuitreiking en nieuwe producten en prenten in onze winkel.

Je kunt ook Vriend van het Grak worden. Bij een donatie vanaf € 40,- krijg je een Vriendenprent cadeau. Er kan gekozen worden uit minimaal 7 verschillende ontwerpen. Kijk bij VRIEND VAN HET GRAK voor meer informatie en mogelijkheden!

Van harte welkom en tot ziens op 9 januari!

Stichting Grafisch Atelier Kampen
Hofstraat 78, 8261 BB Kampen
038 – 332 34 35, info@grafisch-atelier.nl

Programma 9 januari 2015:

15:00 uur    Deuren open, ontvangst met koffie, thee & fris
16:00 uur    Demonstratie Koppermaandagprent drukken in de zeefdrukruimte
16:00 uur    Demonstratie Linodrukken in de hoogdrukruimte
17:00 uur    Prijsuitreiking Posterwedstrijd ‘2015 alweer voorbij…? Heb ik iets gemist?’
18:00 uur    Demonstratie Koppermaandagprent drukken in de zeefdrukruimte
19:30 uur    Lezing door Boris Peeters

15:00 – 21:00 uur    Expositie door het hele pand van grafisch werk gerealiseerd in het GRAK
15:00 – 21:00 uur    Silent Disco
17:00 – 21:00 uur    Borrel

uitnodiging_vriendendag_digitaal_maandag 09 november 2015: 11.25 uur
GRAK POSTER ONTWERPWEDSTRIJD ‘2015 alweer voorbij…? Heb ik iets gemist?’

Het Grafisch Atelier Kampen organiseert voor de eerste keer een ontwerpwedstrijd. Ben jij kunstenaar, ontwerper, tekenaar of graficus dan nodigen wij je uit om een poster te ontwerpen met als werktitel: ‘2015 alweer voorbij…? Heb ik iets gemist?’. Geïnspireerd op de boeken ‘Het aanzien van…’ waarin zowel wereldschokkende gebeurtenissen als regionaal nieuws aan de orde komen. We zijn op zoek naar ontwerpen die het jaar 2015, of een gebeurtenis in dat jaar, in een krachtig beeld samenvatten.

Belangrijke data:
9 november 2015: start ontwerpwedstrijd
1 januari 2016: uiterste inleverdatum ontwerp
9 januari 2016: bekendmaking winnaar

Spelregels:
Het ontwerp is in lagen gemaakt en opgeslagen zodat de winnende poster omgezet kan worden naar zeefdruk. Voor vragen hierover mail naar info@grafisch-atelier.nl.
Formaat ontwerp: 420 mm x 297 mm, resolutie: minimaal 300 dpi. Maak in je ontwerp gebruik van 3 primaire of secundaire kleuren.
Het originele bestand (resolutie minimaal 300 dpi) goed bewaren: dit origineel zullen wij bij je opvragen, mocht je het winnende ontwerp hebben gemaakt.
Inzendingen moeten uiterlijk op 1 januari 2016 binnen zijn. Over de inzendingen wordt niet gecorrespondeerd. Ingezonden werk (A4 print van het originele ontwerp) wordt niet teruggestuurd.
Door inzending verleen je toestemming voor publicatie op internet, sociale media en gebruik voor expositie.

Hoe aanleveren:
Maak een print van het originele ontwerp op A4 formaat, minimaal 200 grams papier, full colour en stuur deze op naar Hofstraat 78, 8261 BB Kampen. Noteer duidelijk op de achterkant van de print je naam, telefoonnummer, mailadres en website. Mail je ontwerp, in JPG-formaat met een resolutie van 72 dpi, naar info@grafisch-atelier.nl

Jury:
De winnaars worden gekozen door een onafhankelijke jury, die op een later tijdstip bekend wordt gemaakt.

Prijs:
De 1ste prijs is een zeefdruk van je ontwerp op A3 formaat, een Grakkie trofee en een prominente plek in de expositie.

Bekendmaking:
De bekendmaking van de winnaar en uitreiking van de GRAK-prijs vindt plaats op 9 januari 2016 tijdens onze Vriendendag. Genomineerden krijgen 4 dagen voor de uitreiking bericht. Het wordt op prijs gesteld dat de deelnemers aanwezig zijn op de Vriendendag. Op deze dag is er tevens een expositie ingericht met een selectie uit de inzendingen.

(links een voorbeeld van Eline van Lindenhuizen,
rechts een voorbeeld van Esther Bos)


ontwerpwedstrijd_elineontwerpwedstrijd_esther