CURSUSSEN EN WORKSHOPS

Stichting Grafisch Atelier Kampen geeft diverse workshops en cursussen:
__BOEKBINDCURSUS ONGEBONDEN BINDEN

Wil je leren boekbinden of je kennis op dit gebied uitbreiden? Dan ben je van harte welkom op het Grafisch Atelier Kampen. Onder deskundige begeleiding van Hans van Waard leer je verschillende technieken, van eenvoudige bindwijzen tot het uitvoeren van luxe bindwijzen. Ook het herstellen van boeken en het binden van eigen werk behoort tot de mogelijkheden. ‘Ongebonden binden’ houdt in dat u vanaf 31 oktober op de woensdagmiddagen vrij kunt binnen lopen en niet bent ‘gebonden’ aan een vast lesschema. Ongeacht uw ervaring en die van medecursisten kunt deelnemen aan de cursus momenten.

Wat: Cursus Boekbinden
Locatie: Stichting Grafisch Atelier Kampen, Hofstraat 78
Wanneer: Iedere woensdagmiddag (tijdens schoolvakanties zijn wij gesloten)
Tijd: 13.30 – 16.30 uur
Aantal deelnemers: max. 5 personen
Kosten: € 110,00 voor een vijfrittenkaart, prijs is incl. basismateriaal
Aanmelden: Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@grafisch-atelier.nl., t.a.v. Hans van Waard of op telefoonnummer 06 12 79 26 30 (tussen 19.00 – 21.00 uur)

Reparatie van boeken
Tevens is het mogelijk om uw boeken te (laten) herstellen. Dus lijden uw boeken een bandeloos leven, springen zij uit de band of wilt u graag weten waar de kneep zit, neemt u dan gerust contact op met de ‘Stadsboekbinder van Kampen’!
__WORKSHOP HOUTSNEDE

Houtsnede is een mooie ambachtelijke grafische hoogdruktechniek en het Grafisch Atelier heet je van harte welkom tijdens de workshop houtsnede. Met een plaatje populieren triplexhout en een set gutsen in de hand, begeleiden wij je in de mogelijkheden van deze techniek. Jouw ontwerp zetten we met verschillende hulpmiddelen in spiegelbeeld op de houtplaat en vervolgens guts je je eigen ontwerp, rollen we de houtsnede in de drukinkt en… drukken maar! Je gaat naar huis met je eigen prent.

Er staat koffie, thee en fris klaar, de lunch neem je zelf mee.

Wat: Workshop Houtsnede
Locatie: Stichting Grafisch Atelier Kampen, Hofstraat 78
Wanneer: Zaterdag 10 november 2018
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Aantal deelnemers: minimaal 4 personen
Kosten: € 65,00 p.p. inclusief materialen en drukvorm
Aanmelden: aanmelden kan door een mail te sturen naar info@grafisch-atelier.nl, of door te bellen naar telefoonnummer 06 54 94 25 45


linosnede


__WORKSHOP LINOSNEDE
onder begeleiding van Jan Nuij

Wat: workshop linosnede
Locatie: Grafisch Atelier Kampen, Hofstraat 78
Wanneer: maandag t/m zaterdag, in overleg
Tijd: 10.00 – 16.30 uur
Aantal deelnemers: max. 6 personen
Kosten: € 65,00 p.p. inclusief materiaal, koffie en thee. De lunch dient u zelf mee te nemen.
Aanmelden: Aanmelden kan op telefoonnummer 06 54 94 25 45 of op ons mailadres info@grafisch-atelier.nl.

De linosnede is een grafische druktechniek. Linosnijden, iedereen kent het wel, vaak vanuit jeugdherinneringen. Toch kun je wel degelijk serieus mooie werken maken met deze ambachtelijke druktechniek!

Op zoek naar een leuke workshop linosnede?
In het Grafisch Atelier Kampen wordt een workshop linosnede georganiseerd en aangeboden, hier bent u meer dan welkom. Bij de workshop linosnede maken we gebruik van de hoogdruktechniek en is te vergelijken met houtsnede. Alleen het materiaal is echter zachter dan hout en daarom makkelijker te gutsen. Met een stuk Walton-linoleum en gutsen in de hand leren we jullie tijdens deze workshop de zeer diverse mogelijkheden die er zijn binnen het lino-snijden. En natuurlijk ga je uiteindelijk met jouw eigen ontwerp aan de slag.

Tijdens de workshop staat er koffie, thee en limonade klaar. Iedereen gaat naar huis met een aantal afdrukken van zijn of haar eigen ontwerp op papier. Bij de aanvang van de workshop start u met het maken van uw eigen ontwerp. Het ontwerpproces moet in spiegelbeeld gestalte krijgen, hier zijn verschillende hulpmiddelen voor aanwezig. Als de afbeelding getekend is en overgezet kunt u gaan gutsen om de afbeelding zichtbaar te maken voor het drukken. Hierna wordt met een inktrol de lino (drukvorm) van drukinkt voorzien. 

Dit is een hoogdruktechniek, de gegutste delen zijn weg en de restvormen worden zichtbaar in de afdruk, dus wat je niet wegsnijdt wordt later in geïnkt en afgedrukt.

De workshops worden gehouden bij voorkeur voor zes personen. Er is voldoende aandacht voor persoonlijke begeleiding.

Workshop tijden
10.00 – 10.15 ontvangst met koffie/ thee.
10.15 – 12.00 uitleg en ontwerp maken en beginnen met het gutsen.
12.30 – 13.15 lunch, zelf mee te nemen, eventueel het bespreken van de vorderingen
13.15 – 16.00 verder met het afronden van het gutsen en afdrukken met de drukpers.
16.00 afronden van de workshop resultaten bespreken onder het genot van een drankje.


__WORKSHOP HOOGDRUK, DIEPDRUK OF VLAKDRUK
onder begeleiding van één van de werkgroepleden

Wat: kennismakingsworkshop hoogdruk, diepdruk of vlakdruk
Locatie: Grafisch Atelier Kampen, Hofstraat 78
Wanneer: maandag t/m zaterdag, in overleg
Duur: 3 uur > van 9.30 – 12.30 uur, van 13.30 – 16.30 uur of van 19.00 – 22.00 uur
Aantal deelnemers: min. 2 en max. 5 personen (uitzonderingen in overleg)
bij voldoende inschrijvingen wordt de cursus ingepland

U kunt kiezen uit een workshop hoogdruk (linoleum), diepdruk (etsen) of vlakdruk (zeefdruk). Na ontvangst zal er een korte demonstratie en uitleg van de gekozen druktechniek gegeven worden en direct aansluitend kunt u aan de slag. De materialen (papier en drukinkt) zijn bij de prijs inbegrepen, net als koffie en thee. Wilt u graag alle druktechnieken uitproberen dan kunt u de WORKSHOP DIVERSE DRUKTECHNIEKEN volgen.
Reserveren in overleg; minimaal 1 week van tevoren. Afzeggen minimaal 24 uur van tevoren, anders wordt er een kwart van het totaalbedrag in rekening gebracht.

Denk eraan om oude kleren/trui/blouse/werkjas mee te nemen. Het GRAK is niet aansprakelijk voor kwijtgeraakte en/of schade aan persoonlijke eigendommen.

Optie (tegen meerprijs): ‘borrel’. Bijvoorbeeld als u een bedrijfs- of vrijgezellenfeestje bij ons boekt.

Mail ons voor een prijsaanvraag en meer informatie.


Bewaren