HUISREGELS

INKTEN Het wegen van de inkt gaat als volgt; voor het drukken de inktpotten wegen op de weegschaal. Nadat je inkt uit de pot hebt gepakt de pot weer wegen, het verschil is de verbruikte hoeveelheid inkt. Dit gewicht noteren. De gebruikte inkt mag niet terug in de pot en niet in het atelier worden bewaard.

OPRUIMEN Een half uur voor sluitingstijd van het atelier beginnen met opruimen! Indien er gebruik is gemaakt van apparatuur als aan- en afzuiginstallaties, verwarmingstafel, föhn, brander, radio, koffiezetapparaat, computer e.d., dient de gebruiker er zorg voor te dragen dat deze bij het verlaten van de werkplek zijn uitgeschakeld dan wel dat de stekkers uit het stopcontact zijn gehaald.

SCHOONMAKEN Vieze lappen en afvalpapier deponeren in de daarvoor bestemde bakken. Inktrollers, spatels, rakels, inktstenen en dergelijke moeten allemaal goed schoon en inktvrij worden achtergelaten en op hun plek terug worden gelegd. Ook voor de tafels en werkruimtes waar gewerkt is geldt; schoon en leeg! Vooral met het oog op de volgende gebruiker. Is dit niet het geval, dan kan de gebruiker daar door een medewerker van het atelier op aangesproken worden. Het achterlaten van beelddragers (hout, zink, linoleum enz.) en prenten is alleen in overleg mogelijk. Het atelier is niet aansprakelijk voor schade aan werk dat voor een langere tijd in de droogrekken blijft liggen.

ARCHIEF Het atelier onderhoudt al ruim 30 jaar een prentenarchief dat een belangrijk overzicht vormt van de grafische kunst in Kampen. Dit archief, dat inmiddels honderden kunstwerken omvat, wordt vakkundig beheerd door het Frans Walkate Archief, het grootste particuliere archief van Kampen. Het atelier zou het zeer op prijs stellen wanneer de kunstenaars één exemplaar van hun gedrukte oplage afstaat ten behoeve van ons prentenarchief.

Download hier het volledige prijzen en voorwaarden overzicht.
infoblaadje2015