HUISREGELS

INKTEN Het wegen van de inkt gaat als volgt; voor het drukken de inktpotten wegen op de weegschaal. Nadat je inkt uit de pot hebt gepakt de pot weer wegen, het verschil is de verbruikte hoeveelheid inkt. Dit gewicht noteren. De gebruikte inkt mag niet terug in de pot en niet in het atelier worden bewaard.

OPRUIMEN Een half uur voor sluitingstijd van het atelier beginnen met opruimen! Indien er gebruik is gemaakt van apparatuur als aan- en afzuiginstallaties, verwarmingstafel, föhn, brander, radio, koffiezetapparaat, computer e.d., dient de gebruiker er zorg voor te dragen dat deze bij het verlaten van de werkplek zijn uitgeschakeld dan wel dat de stekkers uit het stopcontact zijn gehaald.

SCHOONMAKEN Vieze lappen en afvalpapier deponeren in de daarvoor bestemde bakken. Inktrollers, spatels, rakels, inktstenen en dergelijke moeten allemaal goed schoon en inktvrij worden achtergelaten en op hun plek terug worden gelegd. Ook voor de tafels en werkruimtes waar gewerkt is geldt; schoon en leeg! Vooral met het oog op de volgende gebruiker. Is dit niet het geval, dan kan de gebruiker daar door een medewerker van het atelier op aangesproken worden. Het achterlaten van beelddragers (hout, zink, linoleum enz.) en prenten is alleen in overleg mogelijk. Het atelier is niet aansprakelijk voor schade aan werk dat voor een langere tijd in de droogrekken blijft liggen.

ARCHIEF Het atelier onderhoudt al ruim 30 jaar een prentenarchief dat een belangrijk overzicht vormt van de grafische kunst in Kampen. Dit archief, dat inmiddels honderden kunstwerken omvat, wordt vakkundig beheerd door het Frans Walkate Archief, het grootste particuliere archief van Kampen. Het atelier zou het zeer op prijs stellen wanneer de kunstenaars één exemplaar van hun gedrukte oplage afstaat ten behoeve van ons prentenarchief.

Download hier het volledige prijzen en voorwaarden overzicht.
infoblaadje2015

ACTUEEL


VAKANTIE
Stichting Grafisch Atelier Kampen is gesloten van maandag 23 juli t/m zondag 2 september.


QUINTUS EN HET GRAFISCH ATELIER
Tijdens de open dag van Quintus op 26 mei heeft het Grafisch Atelier de mogelijkheid gekregen om zich daar te presenteren. Door de stadsboekbinder Hans van Waard werd er boekbinden gedemonstreerd en mensen mochten een handgebonden boekje meenemen. Tevens werd de etstechniek droge-naald getoond en konden bezoekers zelf een afdrukje maken. Ook was er de mogelijkheid zich op te geven voor cursussen bij het Grafisch Atelier.

Samen met Quintus zijn we op zoek naar een samenwerkingsvorm waarbinnen we elkaar kunnen ondersteunen en mensen kunnen interesseren voor grafiek en boekbinden bij het Grafisch Atelier.


LET OP! GEWIJZIGD TELEFOONNUMMER
Ons telefoonnummer is gewijzigd.
We zijn te bereiken via:
06–28728349: voor werkplaats reserveringen (Aleks)
06–28031990: voor overige vragen (Tim)


NIEUW! WORKSHOP LINOSNEDE

Onder leiding van Jan Nuij kun je bij het Grafisch Atelier Kampen een workshop linosnede volgen. Datum volgt! Je kunt je wel alvast inschrijven.

Klik HIER voor meer informatie!

linosnede_pers


NIEUW! WORKSHOP BOEKBINDEN

Binnenkort kun je bij het Grafisch Atelier Kampen een korte Introductie Boekbinden volgen onder leiding van de stadsboekbinder van Kampen: Hans van Waard. Datum volgt!

Klik HIER voor meer informatie!

boekbinden03


REPARATIE VAN BOEKEN


Het (laten) herstellen van boeken is vanaf nu ook mogelijk, dus lijden uw boeken een bandeloos leven, springen zij uit de band of wilt u graag weten waar nou de kneep zit, op elke woensdagmiddag in januari, februari en maart is er een inloopmoment tussen 13.30 uur en 15.30 uur bij het Grafisch Atelier Kampen, Hofstraat 78.Loading