GRAKampen

 

COVID-19
Stichting Grafisch Atelier Kampen volgt ook inmiddels per maandag 16 maart de richtlijnen van het RIVM op, om de verspreiding van het coronavirus ?⛔️tegen te gaan. Nu zijn wij genoodzaakt om alle activiteiten met meerdere personen, zoals cursussen en workshops te staken tot en met maandag 28 april. Onze werkplaats blijft WEL toegankelijk, alleen op afspraak voor individuele kunstenaars en werkplaatsgebruikers. Hierbij in achtnemend dat er per werkplaats één persoon werkzaam/aanwezig mag zijn, en persoonlijke hygiëne de HOOGSTE aandacht heeft. Wil je komen werken dan is dit op eigen risico!
Reserveer door een mail te sturen naar: info@grafisch-atelier.nl

WERKPLAATS

Stichting Grafisch Atelier Kampen, opgericht in 1983, beheert een goed geoutilleerde werkplaats waar de ambachtelijke grafische technieken zeefdruk, hoogdruk, diepdruk en steendruk worden beoefend. Tegen een vergoeding kunnen kunstenaars die deze technieken beheersen gebruik maken van onze faciliteiten. De ruime en sfeervolle werkplaatsen van het Atelier zijn gevestigd in het voormalige stadskantoor van Kanis & Gunnik in de binnenstad van Kampen.

ZEEFDRUK De zeefdrukruimte beschikt over een belichtingstafel met UV-lamp, één druktafel en een grote voorraad Unico en Sico waterbasisinkten. Er zijn twee soorten zeven beschikbaar, 140T voor papier- en 100T voor textieldruk, in verschillende maten; het grootste raam heeft een drukvlak van 84 x 123 cm. De rakelbreedte loopt van 12 tot 80 cm. 
Op de grote lichtbak kan voorbereidingswerk worden verricht. Het Grafisch Atelier draagt zorg voor het strippen van de ramen.

HOOG- EN DIEPDRUK Op het Atelier zijn twee hoogdruk/etspersen aanwezig. De grote pers heeft een drukbreedte van maximaal 100 cm en een druklengte van maximaal 200 cm. 
Op de kleine pers kan tot 60 cm breed en 100 cm lang gedrukt worden. Er is Van Son hoogdrukinkt aanwezig in zwart, wit en de primaire kleuren. Ook kan er gebruik worden gemaakt van de inktrollers van het Atelier. Er is zwarte etsinkt aanwezig. Er worden op dit moment voorbereidingen getroffen om het elektrolytisch etsen te introduceren.

LITHOGRAFIE In onze gietijzeren Karl Krause-lithopers kan een rijver met een maximale drukbreedte van 48 cm geplaatst worden. De stenen, in verschillende maten, worden op het Atelier geslepen in een slijpbak. Er is zwarte litho-inkt aanwezig aanwezig, alsmede voorbereidingsmaterialen, zoals gom, zuur en grein.

WIL JE KOMEN WERKEN Het Grafisch Atelier werkt op afspraak. Om te kunnen drukken op het Atelier reserveer je een ruimte. Hiervoor kun je telefonisch of per mail contact opnemen of gewoon even langskomen. Een werkplaats wordt verhuurd per dagdeel van vier uur. Gebruikte materialen zoals papier, inkt en zeefdrukramen worden apart in rekening gebracht.

OPENINGSTIJDEN
Dinsdag: 13.00 – 16.30 uur
Woensdag: 13.00 – 16.30 uur
Vrijdag: 13.00 – 16.30 uur

Of op afspraak buiten de openingstijden.

Stichting Grafisch Atelier Kampen
Hofstraat 78
8261 BB Kampen

Tim 06 – 28 03 19 90
info@grafisch-atelier.nl
www.grafisch-atelier.nl